DOGAĐAJI


<p>Skupština DGKS – 17.12.2020.</p>

Skupština DGKS – 17.12.2020.

Sednica Skupštine DGKS biće održana u četvrtak, 17.12.2020. sa početkom u 13 časova i biće održana elektronski, preko ZOOM platforme.
Link za elektronsku sednicu biće poslat naknadno. Skupštinu DGKS čine svi aktivni članovi DGKS, tj. članovi za izmirenom članarinom za tekuću godinu.
Svoj status članstva možete proveriti na linku http://dgks.grf.bg.ac.rs/clanovi.php?lang=sr, a članarinu u iznosu od 1000,00 din možete obnoviti i elektronski preko linka http://dgks.grf.bg.ac.rs/clanovi_obnova.php?lang=sr.
Dnevni red sednice Skupštine:
1) Izveštaj o radu,
2) izmene Statuta,
3) pripreme za simpozijum (maj 2021),
4) Razno.
<p>Donete odluke o nagradama i priznanjima DGKS</p>

Donete odluke o nagradama i priznanjima DGKS

Na sednici Predsedništva DGKS donete su odluke o nagradama i priznanjima za izuzetna ostvarenja u građevinskom konstrukterstvu. Komisije su sprovele evaluaciju predloga prispelih po raspisanim pozivima, a potom su dostavile predsedništvu utvrđene predloge imena nagrađenih, koji su potom i jednoglasno usvojeni.

 

Povelja za životno delo:

Prof. dr Dušan Najdanović

 

Priznanje za najbolje stručno ostvarenje za 2018/2019 godinu:

 

Projekat železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu

 

Projektantski tim:

Александар Бојовић, дипл.грађ.инж.,

Проф. др Златко Марковић, дипл.грађ.инж.,

Димитрије Алексић, дипл.грађ.инж.,

Др Марко Павловић, дипл.грађ.инж.

Новак Новаковић, дипл.грађ.инж.

Доц. др Милан Спремић, дипл.грађ.инж.

Урош Костић, дипл.грађ.инж.

Бошко Јањушевић, дипл.грађ.инж.

 

Priznanje za najbolje naučno ostvarenje u 2018 i 2019. godini

 1. Marko M. Marinković: Inovativni sistem za seizmički otpornu zidanu ispunu u armiranobetonskim ramovskim konstrukcijama
 2. Jelena S. Dragaš: Granična nosivost armiranobetonskih grednih nosača od betona sa velikim sadržajem letećeg pepela
 3. Nina M. Gluhović: Ponašanje smičućih spojeva izvedenih moždanicima sa ekserima sa eksplozivnim upucavanjem

 

Čestitamo svim nagrađenim koleginicama i kolegama!

 
<p>In memoriam: Slobodan Cvetković-Cvele</p>

In memoriam: Slobodan Cvetković-Cvele

Sa velikom tugom vas obaveštavamo da nas je napustio naš veliki mostograditelj i konstrukter Slobodan Cvetković – Cvele.
Tokom svoje dugačke i bogate karijere učestvovao je u projektovanju i ralizaciji izuzetno zahtevnih i referentih konstrukcija. Bio je svestran, kreativan i inovativan - zaljubljen u svoj posao. Svoje ogromno znanje i iskustvo nesebično je delio sa mlađim kolegama. Kao vrstan poznavalac propisa i struke, učestvovao je u mnogim akcijama koje su imale za cilj promociju konstrukterstva i unapređivanje tehničke regulative. Za svoja izuzetna ostvarenja nagrađen je Poveljom za životno delo Društva građevinskih konstruktera Srbije 2016. godine. Privilegija je bila poznavati ga i sarađivati sa njim. Društvo građevinskih konstruktera Srbije će negovati uspomenu na Cveleta, ponosni što je bio naš član.
VESTI


 • Prva Hrvatska Konferencija o Zemljotresnom Inženjerstvu (1CroCEE)  Prva hrvatska konferencija o zemljotresnom inženjerstvu (1CroCEE), održace se od 22.3.-24.3. 2021. godine. Ova konferencija je posvećena obeležavanju godišnjice zemljotresa koji je pogodio Zagreb i okolinu 22.3.2020.

  Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizuje ovu konferenciju sa ciljem da okupi stručnjake iz oblasti zemljotresnog inženjerstva iz Hrvatske i drugih zemalja koji će ...

  PROČITAJ CEO TEKST...


 • Simpozijum DGKS 2020  Sa zadovoljstvom konstatujemo da je pristiglo 109 abstrakata za Simpozijum DGKS 2020. Recenzija abstrakata je u toku, kašnjenje je evidentno i posledica je vanredne situacije i produženih rokova za dostavljanje abstrakata. Shodno tome, rok za predaju celih radova biće pomeren o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

  Predsedništvo DGKS svakodnevno prati razvoj ...

  PROČITAJ CEO TEKST...


 • SEDNICA PREDSEDNIŠTVA DGKS

  U petak, 18.10.2019. održana je sednica Predsedništva DGKS. Razmatran je napredak u organizaciji Simpozijuma 2020. (izdata 1.informacija), konstatovan ažuriran izgled i funkcionalnost sajta preko koga je omogućeno elektronsko plaćanje članarine. Analizirani su naredni koraci u organizaciji i dogovoreno prikupljanje podataka neophodnih za izdavanje 2.informacije koja se očekuje tokom ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA

  XIV naučno-stručni skup “UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA” će se održati 18. oktobra 2019.g. u Beogradu u Ul. Kneza Miloša 9, sala na III spratu sa početkom u 10.00 časova. Skup je posvećen upravljanju i obnovi mostova sa odabranim predavanjima, koje možete videti u 2. ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • GEOTEHNIČKI ASPEKTI GRAĐEVINARSTVA

  Osmo međunarodno Savetovanje "GEOTEHNIČKI ASPEKTI GRAĐEVINARSTVA" koje organizuje Savez građevinskih inženjera Srbije, biće održano od 13. do 15. novembra 2019. godine u Vrnjačkoj Banji.
  Drugo obaveštenje o ovom događaju možete preuzeti ovde, kao i preliminarnu prijavu za učešće na ovom skupu .

  PROČITAJ CEO TEKST...

Copyright © DGKS 2016