DOGAĐAJI


<p>In memoriam: Slobodan Cvetković-Cvele</p>

In memoriam: Slobodan Cvetković-Cvele

Sa velikom tugom vas obaveštavamo da nas je napustio naš veliki mostograditelj i konstrukter Slobodan Cvetković – Cvele.
Tokom svoje dugačke i bogate karijere učestvovao je u projektovanju i ralizaciji izuzetno zahtevnih i referentih konstrukcija. Bio je svestran, kreativan i inovativan - zaljubljen u svoj posao. Svoje ogromno znanje i iskustvo nesebično je delio sa mlađim kolegama. Kao vrstan poznavalac propisa i struke, učestvovao je u mnogim akcijama koje su imale za cilj promociju konstrukterstva i unapređivanje tehničke regulative. Za svoja izuzetna ostvarenja nagrađen je Poveljom za životno delo Društva građevinskih konstruktera Srbije 2016. godine. Privilegija je bila poznavati ga i sarađivati sa njim. Društvo građevinskih konstruktera Srbije će negovati uspomenu na Cveleta, ponosni što je bio naš član.
<p>Održana sednica Predsedništva</p>

Održana sednica Predsedništva

Sednica Predsedništva DGKS održana je 8.10.2020. preko platforme Zoom. Razmatrana su pitanja u vezi organizacije Simpozijuma DGKS. Potvrđena je opredeljenost da se skup konstruktera održi u planiranom terminu 13-15.05.2021, naravno, ukoliko opšte okolnosti to budu dozvoljavale. Ukupno je pristiglo 115 abstrakata i oko 20% celih radova. Rok za dostavu celih radova je produžen do 15.12.2020. Mole se svi koji su poslali abstrakte da što pre pošalju radove kako bi recenzije bile završene do kraja godine. Komisije za dodelu nagrada i priznanja DGKS rade na evaluaciji prispelih predloga i planira se da do kraja godine budu poznati laureati. Skupština DGKS će biti održana do polovine decembra tekuće godine, preko platforme ZOOM. Pravo učešća u radu Skupštine imaju svi aktivni članovi DGKS koji će dobiti link sa pozivom na sednicu Skupštine. Podsećamo da članarinu u iznosu od 1000 din možete obnoviti i online, preko sajta DKGS https://dgks.grf.bg.ac.rs/clanovi_obnova.php?lang=sr.
 Odložen simpozijum DGKS Odložen simpozijum DGKS

Na elektronskoj sednici Predsedništva koja je održana 4.6.2020. odlučeno je da se Simpozijum DGKS odloži. Na odluku je presudno uticao stav uvodnih predavača, kao i trenutno stanje u regionu u vezi sa Kovid19. Novi, zvanični termin održavanja konferencije je 13-15. maj 2021. Uskoro će biti završen proces recenzije abstrakata, a rok za dostavljanje celih radova je 1.11.2020. S obzirom da štampanje materijala sa radovima mora biti završeno do kraja tekuće godine, naknadnog pomeranja roka za dostavljanje celih radova neće biti. Na sednici su takođe formirane i komisije koje će razmatrati prispele predloge za nagrade i priznanja Društva građevinskih konstruktera Srbije. Ostanite zdravi i bezbedni, nadamo se viđenju i druženju u maju 2021!

Copyright © DGKS 2016