Radna grupa za izradu novog Pravilnika za građevinske konstrukcije


Poštovane koleginice i kolege,

Na inicijativu Društva građevinskih konstruktera Srbije – DGKS, Zajednice građevinskih fakulteta Srbije i predsednika komisija Instituta za Standardizaciju Srbije za Evrokodove, Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu je formiralo Radnu grupu za izradu novog Pravilnika za građevinske konstrukcije.

Zadovoljstvo mi je da Vas obavestim da je Radna grupa privela kraju rad na ovom, za našu struku, izuzetno važnom pravilniku kojim se uređuje oblast projektovanja, izvođenja i održavanja građevinskih konstrukcija u duhu novih SRPS EN standarda – Evrokodova i novog Zakona o građevinskim proizvodima.

Društvu građevinskih konstruktera Srbije, kao pokretaču inicijative, je omogućeno da organizuje javnu debatu u vezi ovog pravilnika. Stoga Vas pozivam da se upoznate sa tekstom Pravilnika za građevinske konstrukcije i pripremite komentare i eventualne predloge korekcije teksta o kojima ćemo debatovati na javnoj raspravi.

Nacrt Pravilnika za građevinske konstrukcije možete preuzeti ovde. Komentare i predloge možete poslati na mejl Društva građevinskih konstruktera Srbije: dgks@grf.bg.ac.rs.

Javna debata o Pravilniku za građevinske konstrukcije održaće se utorak 2. jula 2019. godine u 12 časova na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u sali 141.


2019-10-02 14:41:44

VESTI

 • Simpozijum MASE 2021

  Simpozijum društva građevinskih konstruktera Severne Makedonije, MASE 2021, biće održan u Ohridu, Hotel Granit, 15-18.09.2021. Prenosimo u celosti objavu koju nam je poslala predsednica MASE i počasni član DGKS, prof. dr Meri Cvetkovska. Dear colleagues, Considering the current situation in North Macedonia and the region related to the COVID-19 ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • Svečana večera, 14.05.2021

  Učesnici simpozijuma koji imaju regulisanu kotizaciju dobiće prilikom registracije na pultu DGKS bon za svečanu večeru. Za osobe u pratnji, bon za svečanu večeru će moći da se kupi po ceni od 2,500 din. Ostatak do pune hotelske cene pokriće DGKS.

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • Simpozijum DGKS 2020  Sa zadovoljstvom konstatujemo da je pristiglo 109 abstrakata za Simpozijum DGKS 2020. Recenzija abstrakata je u toku, kašnjenje je evidentno i posledica je vanredne situacije i produženih rokova za dostavljanje abstrakata. Shodno tome, rok za predaju celih radova biće pomeren o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

  Predsedništvo DGKS svakodnevno prati razvoj ...

  PROČITAJ CEO TEKST...


 • SEDNICA PREDSEDNIŠTVA DGKS

  U petak, 18.10.2019. održana je sednica Predsedništva DGKS. Razmatran je napredak u organizaciji Simpozijuma 2020. (izdata 1.informacija), konstatovan ažuriran izgled i funkcionalnost sajta preko koga je omogućeno elektronsko plaćanje članarine. Analizirani su naredni koraci u organizaciji i dogovoreno prikupljanje podataka neophodnih za izdavanje 2.informacije koja se očekuje tokom ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA

  XIV naučno-stručni skup “UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA” će se održati 18. oktobra 2019.g. u Beogradu u Ul. Kneza Miloša 9, sala na III spratu sa početkom u 10.00 časova. Skup je posvećen upravljanju i obnovi mostova sa odabranim predavanjima, koje možete videti u 2. ...

  PROČITAJ CEO TEKST...

Copyright © DGKS 2016