Održana sednica Predsedništva


Sednica Predsedništva DGKS održana je 8.10.2020. preko platforme Zoom. Razmatrana su pitanja u vezi organizacije Simpozijuma DGKS. Potvrđena je opredeljenost da se skup konstruktera održi u planiranom terminu 13-15.05.2021, naravno, ukoliko opšte okolnosti to budu dozvoljavale. Ukupno je pristiglo 115 abstrakata i oko 20% celih radova. Rok za dostavu celih radova je produžen do 15.12.2020. Mole se svi koji su poslali abstrakte da što pre pošalju radove kako bi recenzije bile završene do kraja godine. Komisije za dodelu nagrada i priznanja DGKS rade na evaluaciji prispelih predloga i planira se da do kraja godine budu poznati laureati. Skupština DGKS će biti održana do polovine decembra tekuće godine, preko platforme ZOOM. Pravo učešća u radu Skupštine imaju svi aktivni članovi DGKS koji će dobiti link sa pozivom na sednicu Skupštine. Podsećamo da članarinu u iznosu od 1000 din možete obnoviti i online, preko sajta DKGS https://dgks.grf.bg.ac.rs/clanovi_obnova.php?lang=sr.


2020-10-12 10:50:11

VESTI

 • Simpozijum DGKS 2020  Sa zadovoljstvom konstatujemo da je pristiglo 109 abstrakata za Simpozijum DGKS 2020. Recenzija abstrakata je u toku, kašnjenje je evidentno i posledica je vanredne situacije i produženih rokova za dostavljanje abstrakata. Shodno tome, rok za predaju celih radova biće pomeren o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

  Predsedništvo DGKS svakodnevno prati razvoj ...

  PROČITAJ CEO TEKST...


 • SEDNICA PREDSEDNIŠTVA DGKS

  U petak, 18.10.2019. održana je sednica Predsedništva DGKS. Razmatran je napredak u organizaciji Simpozijuma 2020. (izdata 1.informacija), konstatovan ažuriran izgled i funkcionalnost sajta preko koga je omogućeno elektronsko plaćanje članarine. Analizirani su naredni koraci u organizaciji i dogovoreno prikupljanje podataka neophodnih za izdavanje 2.informacije koja se očekuje tokom ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA

  XIV naučno-stručni skup “UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA” će se održati 18. oktobra 2019.g. u Beogradu u Ul. Kneza Miloša 9, sala na III spratu sa početkom u 10.00 časova. Skup je posvećen upravljanju i obnovi mostova sa odabranim predavanjima, koje možete videti u 2. ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • GEOTEHNIČKI ASPEKTI GRAĐEVINARSTVA

  Osmo međunarodno Savetovanje "GEOTEHNIČKI ASPEKTI GRAĐEVINARSTVA" koje organizuje Savez građevinskih inženjera Srbije, biće održano od 13. do 15. novembra 2019. godine u Vrnjačkoj Banji.
  Drugo obaveštenje o ovom događaju možete preuzeti ovde, kao i preliminarnu prijavu za učešće na ovom skupu .

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • Radna grupa za izradu novog Pravilnika za građevinske konstrukcije

  Poštovane koleginice i kolege,

  Na inicijativu Društva građevinskih konstruktera Srbije – DGKS, Zajednice građevinskih fakulteta Srbije i predsednika komisija Instituta za Standardizaciju Srbije za Evrokodove, Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu je formiralo Radnu grupu za izradu novog Pravilnika za građevinske konstrukcije.

  Zadovoljstvo mi je da Vas obavestim da je ...

  PROČITAJ CEO TEKST...Copyright © DGKS 2016