DOGAĐAJIU petak 02. decembra 2022. godine održana je LIVIII sednica Predsedništva DGKS na kojoj je izabrano rukovodstvo u sastavu:

Prof. dr Zlatko Marković, dipl.građ.inž. - predsednik
Lazar Marković, dipl.građ.inž. - potpredsednik
V. prof. dr Vladimir Vukobratović, mast.inž.građ. - generalni sekretar
V. prof. dr Ivan Ignjatović, dipl.građ.inž. - sekretar

Za članove nadzornog odbora izabrani su:
Doc. dr Tatjana Kočetov Mišulić, dipl.građ.inž.
Danijela Miščević, dipl.građ.inž.
Denis Milenović, mast.inž.građ.

Članovima rukovodstva i nadzornog odbora želimo srećan i uspešan rad!
Održan 16. Kongres DGKS

Održan 16. Kongres DGKS

U periodu 28.09 – 01.10. hotelu Izvor u Aranđelovcu, održan je 16. Kongres Društva građevinskih konstruktera Srbije. Sa više od 280 učesnika bio je to jedan od najposećenijih stručno-naučnih skupova iz oblasti građevinarstva. Slike sa otvaranja možete pogledati ovde.  

 

Svečano su uručene povelje za životno delo, nagrade za najbolja stručna i naučna ostvarenja, kao i počasne članske karte našim uvaženim kolegama iz inostranstva. Otvaranje skupa ulepšali su mališani, učenici 3. i 4. razreda Osnovne Muzičke škole “Petar Ilić” iz Aranđelovca, izvodeći kompozicije na gitari i harmonici.

 

Održano je 7 predavanja po pozivu koja su održali eminentni predavači iz različitih oblasti građevinskog konstrukterstva – betonskih i čeličnih konstrukcija, visećih i železničkih mostova, geotehnike, seizmičkog inženjerstva i projektovanja visokih objekata.

 

Izloženo je više od 60 radova u plenarnim i paralelnim ...

PROČITAJ CEO TEKST...


<p>Obilazak gradilišta mosta na Pelješcu</p>

Obilazak gradilišta mosta na Pelješcu

Imajući u vidu brojne utiske koje je pobudilo predavanje kolege Pipenbahera o mostu na Pelješcu, kao i veliko interesovanje učesnika Simpozijuma 2020 za ovaj građevinski poduhvat, Društvo građevinskih konstruktera Srbije uspelo da da dobije saglasnost Investitora (Hrvatske ceste) i Izvođača radova (CRBC) da organizuje stručnu ekskurziju kako bi se našim inženjerima omogućilo da se na licu mesta, u toku izgradnje, upoznaju sa ovim izuzetnim projektom. Datum posete 26. jun ove godine, diktiran je dinamikom radova na gradilištu.

Ovom prilikom DGKS poziva zainteresovane koleginice i kolege da se što pre, a najkasnije do ponedeljka 7. juna prijave za ovu stručnu ekskurziju na dgks@grf.bg.ac.rs, jer je rok za organizaciju putovanja jako kratak, a broj mesta je ograničen. Takođe napominjemo da stručna ekskurzija neće moći da se organizuje ukoliko ne bude dovoljan broj zainteresovanih (minimalan broj osoba je 30). Program i cena putovanja su dati u prilogu.
VESTI


  • Simpozijum MASE 2021

    Simpozijum društva građevinskih konstruktera Severne Makedonije, MASE 2021, biće održan u Ohridu, Hotel Granit, 15-18.09.2021. Prenosimo u celosti objavu koju nam je poslala predsednica MASE i počasni član DGKS, prof. dr Meri Cvetkovska. Dear colleagues, Considering the current situation in North Macedonia and the region related to the COVID-19 ...

    PROČITAJ CEO TEKST...
  • Svečana večera, 14.05.2021

    Učesnici simpozijuma koji imaju regulisanu kotizaciju dobiće prilikom registracije na pultu DGKS bon za svečanu večeru. Za osobe u pratnji, bon za svečanu večeru će moći da se kupi po ceni od 2,500 din. Ostatak do pune hotelske cene pokriće DGKS.

    PROČITAJ CEO TEKST...

Copyright © DGKS 2016