DOGAĐAJI


<p>16. Kongres Društva građevinskih konstruktera Srbije – DGKS</p>

16. Kongres Društva građevinskih konstruktera Srbije – DGKS

Poštovane koleginice i kolege, prijatelji DGKS,

na sednici Predsedništva DGKS-a održanoj 8.12.2021. doneta je odluka o održavanju 16. Kongresa Društva građevinskih konstruktera Srbije – DGKS u hotelu Izvor, Aranđelovac, u periodu 28-30.09.2022.

Nadamo se da ćete svojim prisustvom i prezentovanjem radova iz struke i nauke doprineti kvalitetu Kongresa, ali i promovisanju uspešno realizovanih projekata firmi i kompanija u kojima radite.

Registracija za 16. Kongres je otvorena na sajtu DGKS https://dgks.grf.bg.ac.rs. Rok za dostavljanje apstrakata je 01.04.2022. Uputstvo za pripremu teksta naći ćete u kartici “KONGRES 2022”.

Na istom sajtu (u delu “Članovi”) možete izvršiti i elektronsku obnovu članarine ili postati član našeg društva što će vam doneti pogodnosti prilikom učešća na Kongresu.

Radujemo se viđenju i druženju!

Organizacioni odbor 16. Kongresa DGKS
<p>Obilazak gradilišta mosta na Pelješcu</p>

Obilazak gradilišta mosta na Pelješcu

Imajući u vidu brojne utiske koje je pobudilo predavanje kolege Pipenbahera o mostu na Pelješcu, kao i veliko interesovanje učesnika Simpozijuma 2020 za ovaj građevinski poduhvat, Društvo građevinskih konstruktera Srbije uspelo da da dobije saglasnost Investitora (Hrvatske ceste) i Izvođača radova (CRBC) da organizuje stručnu ekskurziju kako bi se našim inženjerima omogućilo da se na licu mesta, u toku izgradnje, upoznaju sa ovim izuzetnim projektom. Datum posete 26. jun ove godine, diktiran je dinamikom radova na gradilištu.

Ovom prilikom DGKS poziva zainteresovane koleginice i kolege da se što pre, a najkasnije do ponedeljka 7. juna prijave za ovu stručnu ekskurziju na dgks@grf.bg.ac.rs, jer je rok za organizaciju putovanja jako kratak, a broj mesta je ograničen. Takođe napominjemo da stručna ekskurzija neće moći da se organizuje ukoliko ne bude dovoljan broj zainteresovanih (minimalan broj osoba je 30). Program i cena putovanja su dati u prilogu.
ODRŽAN SIMPOZIJUM DGKS ODRŽAN SIMPOZIJUM DGKS

Uz prisustvo oko 150 učesnika uspešno je održan Simpozijum Društva Građevinskih Konstruktera Srbije. Predstavnici akademske zajednice, građevinske industrije, preduzeća koja podržavaju Društvo, naučnici, istraživači i inženjeri iz prakse – raznovrsnošću profila učesnika i sadržaja, Simpozijum DGKS opravdao je (velika) očekivanja.Održano je šest uvodnih izlaganja iz oblasti čeličnih i betonskih konstrukcija, seizmike, građevinskih materijala i mostogradnje, koja su izazvala izuzetnu pažnju stručnog auditorijuma.
Dodeljena su tradicionalna priznanja i nagrade: Povelja za životno delo, Priznanje za najbolje stručno ostvarenje i tri priznanja za najbolje naučno ostvarenje.


Od ukupno 96 radova iz 17 zemalja usmeno je prezentovano 60 radova, mahom direktno, dok je jedan broj kolega uspešno prezentovao svoj rad preko online platforme. Posebna pažnja posvećena je mladim autorima. Njihova izlaganja pratio je četvoročlani žiri i ocenjivao ispunjenost sledećih kriterijuma: 1) prezentacija (razumljivost, struktura, usklađenost usmene i vizuelne prezentacije), 2) tehničke kompetencije (ciljevi, metode, rezultati),3) motivacija, 4) relevantnost, tj. značaj teme. Istakli ...

PROČITAJ CEO TEKST...


VESTI


 • Simpozijum MASE 2021

  Simpozijum društva građevinskih konstruktera Severne Makedonije, MASE 2021, biće održan u Ohridu, Hotel Granit, 15-18.09.2021. Prenosimo u celosti objavu koju nam je poslala predsednica MASE i počasni član DGKS, prof. dr Meri Cvetkovska. Dear colleagues, Considering the current situation in North Macedonia and the region related to the COVID-19 ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • Svečana večera, 14.05.2021

  Učesnici simpozijuma koji imaju regulisanu kotizaciju dobiće prilikom registracije na pultu DGKS bon za svečanu večeru. Za osobe u pratnji, bon za svečanu večeru će moći da se kupi po ceni od 2,500 din. Ostatak do pune hotelske cene pokriće DGKS.

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • Simpozijum DGKS 2020  Sa zadovoljstvom konstatujemo da je pristiglo 109 abstrakata za Simpozijum DGKS 2020. Recenzija abstrakata je u toku, kašnjenje je evidentno i posledica je vanredne situacije i produženih rokova za dostavljanje abstrakata. Shodno tome, rok za predaju celih radova biće pomeren o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

  Predsedništvo DGKS svakodnevno prati razvoj ...

  PROČITAJ CEO TEKST...


 • SEDNICA PREDSEDNIŠTVA DGKS

  U petak, 18.10.2019. održana je sednica Predsedništva DGKS. Razmatran je napredak u organizaciji Simpozijuma 2020. (izdata 1.informacija), konstatovan ažuriran izgled i funkcionalnost sajta preko koga je omogućeno elektronsko plaćanje članarine. Analizirani su naredni koraci u organizaciji i dogovoreno prikupljanje podataka neophodnih za izdavanje 2.informacije koja se očekuje tokom ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA

  XIV naučno-stručni skup “UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA” će se održati 18. oktobra 2019.g. u Beogradu u Ul. Kneza Miloša 9, sala na III spratu sa početkom u 10.00 časova. Skup je posvećen upravljanju i obnovi mostova sa odabranim predavanjima, koje možete videti u 2. ...

  PROČITAJ CEO TEKST...

Copyright © DGKS 2016