ODRŽAN SIMPOZIJUM DGKS


Uz prisustvo oko 150 učesnika uspešno je održan Simpozijum Društva Građevinskih Konstruktera Srbije. Predstavnici akademske zajednice, građevinske industrije, preduzeća koja podržavaju Društvo, naučnici, istraživači i inženjeri iz prakse – raznovrsnošću profila učesnika i sadržaja, Simpozijum DGKS opravdao je (velika) očekivanja.Održano je šest uvodnih izlaganja iz oblasti čeličnih i betonskih konstrukcija, seizmike, građevinskih materijala i mostogradnje, koja su izazvala izuzetnu pažnju stručnog auditorijuma.
Dodeljena su tradicionalna priznanja i nagrade: Povelja za životno delo, Priznanje za najbolje stručno ostvarenje i tri priznanja za najbolje naučno ostvarenje.


Od ukupno 96 radova iz 17 zemalja usmeno je prezentovano 60 radova, mahom direktno, dok je jedan broj kolega uspešno prezentovao svoj rad preko online platforme. Posebna pažnja posvećena je mladim autorima. Njihova izlaganja pratio je četvoročlani žiri i ocenjivao ispunjenost sledećih kriterijuma: 1) prezentacija (razumljivost, struktura, usklađenost usmene i vizuelne prezentacije), 2) tehničke kompetencije (ciljevi, metode, rezultati),3) motivacija, 4) relevantnost, tj. značaj teme. Istakli su se sledeće koleginice i kolege: Adam Ramoul, Tanja Nožica, Marija Milojević, Ksenija Tešić i Aljoša Filipović. Svoje radove u proširenom obimu i izmenjenom sadržaju imaće priliku da predstave i u časopisu Građevinski materijali i konstrukcije, čiji je suizdavač od ove godine i DGKS.


Od 26 radova planiranih za prikaz u okviru poster sesije, izloženo je njih 12, a posebno pomenuti na zatvaranju simpzijuma bili su: Jovana Ivanović i Uroš Mirković.


Okrugli sto sa temom koja se odnosila na regulativu u oblasti građevinarstva okupio je veliki broj učesnika i izazvao bogatu diskusiju. Očigledna je potreba da se o ovoj temi diskutuje više i da se za te potrebe organizuju paneli i savetovanja.


Poštovane koleginice i kolege, simpozijum DGKS je završen, a mi počinjemo pripreme za Kongres DGKS koji će biti održan u septembru 2022! Postanite članovi DKGS-a (ili obnovite članstvo) i sve informacije i novosti dobijaćete mejlom.


Hvala svima koji su svojim učešćem dali doprinos u radu simpozijuma!


2021-05-20 16:12:09

VESTI

 • Simpozijum MASE 2021

  Simpozijum društva građevinskih konstruktera Severne Makedonije, MASE 2021, biće održan u Ohridu, Hotel Granit, 15-18.09.2021. Prenosimo u celosti objavu koju nam je poslala predsednica MASE i počasni član DGKS, prof. dr Meri Cvetkovska. Dear colleagues, Considering the current situation in North Macedonia and the region related to the COVID-19 ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • Svečana večera, 14.05.2021

  Učesnici simpozijuma koji imaju regulisanu kotizaciju dobiće prilikom registracije na pultu DGKS bon za svečanu večeru. Za osobe u pratnji, bon za svečanu večeru će moći da se kupi po ceni od 2,500 din. Ostatak do pune hotelske cene pokriće DGKS.

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • Simpozijum DGKS 2020  Sa zadovoljstvom konstatujemo da je pristiglo 109 abstrakata za Simpozijum DGKS 2020. Recenzija abstrakata je u toku, kašnjenje je evidentno i posledica je vanredne situacije i produženih rokova za dostavljanje abstrakata. Shodno tome, rok za predaju celih radova biće pomeren o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

  Predsedništvo DGKS svakodnevno prati razvoj ...

  PROČITAJ CEO TEKST...


 • SEDNICA PREDSEDNIŠTVA DGKS

  U petak, 18.10.2019. održana je sednica Predsedništva DGKS. Razmatran je napredak u organizaciji Simpozijuma 2020. (izdata 1.informacija), konstatovan ažuriran izgled i funkcionalnost sajta preko koga je omogućeno elektronsko plaćanje članarine. Analizirani su naredni koraci u organizaciji i dogovoreno prikupljanje podataka neophodnih za izdavanje 2.informacije koja se očekuje tokom ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA

  XIV naučno-stručni skup “UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA” će se održati 18. oktobra 2019.g. u Beogradu u Ul. Kneza Miloša 9, sala na III spratu sa početkom u 10.00 časova. Skup je posvećen upravljanju i obnovi mostova sa odabranim predavanjima, koje možete videti u 2. ...

  PROČITAJ CEO TEKST...

Copyright © DGKS 2016