Održan 16. Kongres DGKS


U periodu 28.09 – 01.10. hotelu Izvor u Aranđelovcu, održan je 16. Kongres Društva građevinskih konstruktera Srbije. Sa više od 280 učesnika bio je to jedan od najposećenijih stručno-naučnih skupova iz oblasti građevinarstva. Slike sa otvaranja možete pogledati ovde.  

 

Svečano su uručene povelje za životno delo, nagrade za najbolja stručna i naučna ostvarenja, kao i počasne članske karte našim uvaženim kolegama iz inostranstva. Otvaranje skupa ulepšali su mališani, učenici 3. i 4. razreda Osnovne Muzičke škole “Petar Ilić” iz Aranđelovca, izvodeći kompozicije na gitari i harmonici.

 

Održano je 7 predavanja po pozivu koja su održali eminentni predavači iz različitih oblasti građevinskog konstrukterstva – betonskih i čeličnih konstrukcija, visećih i železničkih mostova, geotehnike, seizmičkog inženjerstva i projektovanja visokih objekata.

 

Izloženo je više od 60 radova u plenarnim i paralelnim sesijama, a više od 20 radova predstavljeno je putem postera. Proglašeni su i najbolji mladi autori i to: Milena Tomić, Marija Milojević, Nađa Simović i Ivan Milićević, dok je za najbolji poster proglašen rad kolege Dragana Manojlovića. ČESTITAMO!

 

Održana je Skupština DGKS na kojoj su izabrani novi članovi Predsedništva i Nadzornog odbora.

 

Kongres je zatvoren svečanom večerom, a neformalni deo skupa nastavljen izletom u subotu tokom koga je posećen salon kamena u Šumadiji Granit, kao i vinarija Tarpoš.

 

Svega ovoga ne bi bilo bez podrške i pomoći brojnih sponzora iz privrede, pokrovitelja skupa-Inženjerske komore Srbije i finansijsku podršku Ministarstva prosvete. Svima njima upućujemo veliko HVALA i nadamo se nastavku uspešne saradnje u narednom periodu. Potrudićemo se da ispravimo eventualne propuste i podignemo naš skup na još viši nivo.

 

Do sledeće prilike – živeli!

 


2022-10-11 09:56:03

VESTI

 • Simpozijum MASE 2021

  Simpozijum društva građevinskih konstruktera Severne Makedonije, MASE 2021, biće održan u Ohridu, Hotel Granit, 15-18.09.2021. Prenosimo u celosti objavu koju nam je poslala predsednica MASE i počasni član DGKS, prof. dr Meri Cvetkovska. Dear colleagues, Considering the current situation in North Macedonia and the region related to the COVID-19 ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • Svečana večera, 14.05.2021

  Učesnici simpozijuma koji imaju regulisanu kotizaciju dobiće prilikom registracije na pultu DGKS bon za svečanu večeru. Za osobe u pratnji, bon za svečanu večeru će moći da se kupi po ceni od 2,500 din. Ostatak do pune hotelske cene pokriće DGKS.

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • Simpozijum DGKS 2020  Sa zadovoljstvom konstatujemo da je pristiglo 109 abstrakata za Simpozijum DGKS 2020. Recenzija abstrakata je u toku, kašnjenje je evidentno i posledica je vanredne situacije i produženih rokova za dostavljanje abstrakata. Shodno tome, rok za predaju celih radova biće pomeren o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

  Predsedništvo DGKS svakodnevno prati razvoj ...

  PROČITAJ CEO TEKST...


 • SEDNICA PREDSEDNIŠTVA DGKS

  U petak, 18.10.2019. održana je sednica Predsedništva DGKS. Razmatran je napredak u organizaciji Simpozijuma 2020. (izdata 1.informacija), konstatovan ažuriran izgled i funkcionalnost sajta preko koga je omogućeno elektronsko plaćanje članarine. Analizirani su naredni koraci u organizaciji i dogovoreno prikupljanje podataka neophodnih za izdavanje 2.informacije koja se očekuje tokom ...

  PROČITAJ CEO TEKST...
 • UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA

  XIV naučno-stručni skup “UPRAVLJANJE I OBNOVA MOSTOVA” će se održati 18. oktobra 2019.g. u Beogradu u Ul. Kneza Miloša 9, sala na III spratu sa početkom u 10.00 časova. Skup je posvećen upravljanju i obnovi mostova sa odabranim predavanjima, koje možete videti u 2. ...

  PROČITAJ CEO TEKST...

Copyright © DGKS 2016