Održan 16. Kongres DGKS


U periodu 28.09 – 01.10. hotelu Izvor u Aranđelovcu, održan je 16. Kongres Društva građevinskih konstruktera Srbije. Sa više od 280 učesnika bio je to jedan od najposećenijih stručno-naučnih skupova iz oblasti građevinarstva. Slike sa otvaranja možete pogledati ovde.  

 

Svečano su uručene povelje za životno delo, nagrade za najbolja stručna i naučna ostvarenja, kao i počasne članske karte našim uvaženim kolegama iz inostranstva. Otvaranje skupa ulepšali su mališani, učenici 3. i 4. razreda Osnovne Muzičke škole “Petar Ilić” iz Aranđelovca, izvodeći kompozicije na gitari i harmonici.

 

Održano je 7 predavanja po pozivu koja su održali eminentni predavači iz različitih oblasti građevinskog konstrukterstva – betonskih i čeličnih konstrukcija, visećih i železničkih mostova, geotehnike, seizmičkog inženjerstva i projektovanja visokih objekata.

 

Izloženo je više od 60 radova u plenarnim i paralelnim sesijama, a više od 20 radova predstavljeno je putem postera. Proglašeni su i najbolji mladi autori i to: Milena Tomić, Marija Milojević, Nađa Simović i Ivan Milićević, dok je za najbolji poster proglašen rad kolege Dragana Manojlovića. ČESTITAMO!

 

Održana je Skupština DGKS na kojoj su izabrani novi članovi Predsedništva i Nadzornog odbora.

 

Kongres je zatvoren svečanom večerom, a neformalni deo skupa nastavljen izletom u subotu tokom koga je posećen salon kamena u Šumadiji Granit, kao i vinarija Tarpoš.

 

Svega ovoga ne bi bilo bez podrške i pomoći brojnih sponzora iz privrede, pokrovitelja skupa-Inženjerske komore Srbije i finansijsku podršku Ministarstva prosvete. Svima njima upućujemo veliko HVALA i nadamo se nastavku uspešne saradnje u narednom periodu. Potrudićemo se da ispravimo eventualne propuste i podignemo naš skup na još viši nivo.

 

Do sledeće prilike – živeli!

 


2022-10-11 09:56:03

VESTI

  • Simpozijum MASE 2021

    Simpozijum društva građevinskih konstruktera Severne Makedonije, MASE 2021, biće održan u Ohridu, Hotel Granit, 15-18.09.2021. Prenosimo u celosti objavu koju nam je poslala predsednica MASE i počasni član DGKS, prof. dr Meri Cvetkovska. Dear colleagues, Considering the current situation in North Macedonia and the region related to the COVID-19 ...

    PROČITAJ CEO TEKST...
  • Svečana večera, 14.05.2021

    Učesnici simpozijuma koji imaju regulisanu kotizaciju dobiće prilikom registracije na pultu DGKS bon za svečanu večeru. Za osobe u pratnji, bon za svečanu večeru će moći da se kupi po ceni od 2,500 din. Ostatak do pune hotelske cene pokriće DGKS.

    PROČITAJ CEO TEKST...

Copyright © DGKS 2016